Kdy a kam

  • Po stopách Rožmberků

    pondělí 16.7 19:00 - Třeboň, Masarykovo náměstí

    Kostýmovaná prohlídka městem, začátek u kašny na Masarykově náměstí.

  • Československá každodennost - České Budějovice mezi válkami

    pátek 22.6 až středa 29.8 - České Budějovice - radnice - výstavní síň

    Výstava k připomenutí 100. výročí vzniku ČSR.

Zobrazit všechny události
 

Jihočeské kuchařky! Karolína: Proč jsou v oblibě slané dorty? Protože jsme chlebíčkový národ

Už dlouho se řídím mottem, že pokud máš někoho opravdu rád, dej mu jídlo. Když jsem pozvaná na oslavu narozenin, zapíjení miminka a nebo prostě jen ke kamarádce na kafe, nikde nesmí chybět něco dobrého na zub. Vždyť už odedávna se lidé scházejí u prostřeného stolu, hodují, popíjejí a hlavně si povídají. Proto vůbec neuznávám, že u jídla by se nemělo mluvit. Právě u večeře nebo u víkendového rodinného obědu se probírají ty nejdůležitější věci s blízkými. A kdo by se chtěl scházet nad prázdným stolem? Nebo kdo by rád nedostal s láskou doma upečený dort, který není plný umělých barviv a ztuženého tuku? Dobře, třeba není vždycky dokonalý, ale zaručeně je od srdce. Nedávno jsem začala dělat na takové příležitosti i slané dorty. A světe, div se, mají větší úspěch než ty sladké. Aby taky ne, je to vlastně obrovský chlebíček. A my Češi jsme chlebíčkový národ. Vyzkoušejte a uvidíte sami.

Slaný dort

- toustový chleba
- česneková pomazánka (tvaroh, pomazánkové máslo, majolka, utřený česnek a sůl)
- dobrou šunku (aby nepouštěla zbytečně moc vody)
- tvrdý sýr (více procentní - půjde s ním lépe pracovat)
- klobásky
- hermelín
- zelenina
- fantazie a trpělivost

Více o mně a mých receptech na Instagramu a Facebooku U Pelíšků v kuchyni

Diskuse k článku - 4 příspěvky
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Jitule 

    Reagovat

     

    Pane Hanusi, to je blogerka přes vaření bude tady teda asi pořád. Já jsem ráda čte se to pěkně. Jestli vaříte přihlašte se taky určitě vás neodmítnou.

    Vloženo 13.1.2018 19:58:35

  • hanus 

    Reagovat

     

    ta už je tady zase?

    Vloženo 13.1.2018 11:13:11

  • Evina 

    Reagovat

     

    Myslíte? Hlavně si člověk může dát do nosu a nemá tolik výčitek, že se přejídá sladkým.

    Vloženo 12.1.2018 21:05:31

  • Polreich 

    Reagovat

     

    Také proto, že sůl je stále podstatně levnější, než cukr.

    Vloženo 12.1.2018 20:02:01

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace