Kdy a kam

  • Zlatka Bartošková - šansonový večer

    Čtvrtek 24.5 19:00 - Tábor, Střelnice

  • Výstava absolventů výtvarného oboru ZUŠ - vernisáž výstavy

    Čtvrtek 24.5 17:00 - Bechyně, Městské muzeum

    Výstava žáků Ivany Blažkové potrvá do 31.7.

Zobrazit všechny události
 

Jihočeské kuchařky: Obyčejně neobyčejné

Ráda dělám všechno tak jako obyčejně. Prostě tradičně. Ať je to v životě a nebo v kuchyni. Některé věci jsou nastoleny stovky let a my je určitě lepší nevymyslíme. Recept na skvělou rodinnou svíčkovou taky nikdo už neudělá jiným. A přece jí každý jinak dělá, že?

 

Pro každého z nás je totiž tradiční to, na co jsme zvyklí. U nás se na koledu o Velikonocích chodí třeba už na Bílou sobotu. Všude jinde si klepou na čelo. Pro nás je to tradice...

I v kuchyni přes všechny ty super potraviny, freshe, ultra mega dietní novinky by se nemělo zapomínat na jídla, která jsou tady s námi už pěknou řádku let a zaslouží si aby se o nic mluvilo.

A tohle jsou už moje obyčejně neobyčejné

Bramboráky s uzeným a se zelím

Bramboráky - nastrouhané brambory, 2 vajíčka (zvlášť zamíchat žloudky a nakonec sníh), majoránku, česnek, pepř, sůl a trošku mouky. Usmažím na sádle a nechám okapat na papírové utěrce. Kus dobrého uzeného ovařím a vše podávám s kysaným zelím.

Vaše Karolína

(Na více mých receptů a fotek se můžete podívat na Facebooku nebo Instagramu U Pelíšků v kuchyni.)

A mrkněte na Blogy portálu JčTeď, najdete tam, co zatím naše Jihočeské kuchařky uvařily...

 

Diskuse k článku - 1 příspěvek
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • zastupitel 

    Reagovat

     

    s její matinkou současná starostka Ražic neskutečně podrazila. Do novin sdělila, že bude starostkou. Když ji však začalo krachovat podnikání, ujala se starostování sama. Kdo by také pohrdl třiceti tisíci měsíčně, že.

    Vloženo 6.2.2018 10:56:39

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace