Kdy a kam

  • Old Steam Boat - Jazz Band

    pondělí 23.10 19:30 - Lázně Aurora, Třeboň

  • La Traviata - opera

    pondělí 23.10 19:00 - České Budějovice, Metropol

Zobrazit všechny události
 

Táborský Festival čokolády je za dveřmi - pátek na náměstí TGM, v sobotu na Střelnici, v neděli v kavárnách

TÁBOR - Čtvrtý ročník čokoládového festivalu odstartuje v pátek 13. října v 16 hodin na náměstí TGM v Táboře. Budou znít taneční rytmy, dorazí i kouzelník. Na místě bude probíhat ochutnávka lámaných čokolád Muzea čokolády a marcipánu. V 17 hodin bude do světa vypuštěno 500 balonků se splněným čokoládovým přáním. Sobota pak patří bohatému programu ve společenském domě Střelnice a neděle čokoládovým ochutnávkám v různých táborských kavárnách.

Sobota na Střelnici

V sobotu 14. října v 10 hodin otevře program na Střelnici spolu se zakladatelkou Muzea čokolády a marcipánu Petrou Kovandovou herečka Nela Boudová. Bude vyprávět o svém hraní, vaření i mlsání. Ještě před polednem prozradí kuchař z restaurace Terasa Miroslav Mužík, jak využít čokoládu v kuchyni. Vařit se bude vepřová panenka s čokoládovomalinovou omáčkou. V 11 hodin se předvedou modelky v čokoládových kloboucích, druhá část této přehlídky proběhne v 18 hodin. V půl dvanácté bude o vzniku čokoládových a marcipánových exponátů vyprávět cukrářka Vladimíra Drgová, nominovaná na mistrovství Evropy cukrářů ve Varšavě. Na 13. hodinu přijede herečka Markéta Hrubešová a představí svou knížku pro děti. Řeč pak přijde i na biočokoládu, v půl třetí bude vstup věnován čokoládě před rokem 1989. Dříve narození si určitě rádi připomenou obaly od čokolád svého dětství. V půl čtvrté začne setkání s majiteli velmi oceňované manufaktury Jordi´s z Hradce Králové. Lukáš Koudelka a Jiří Stejskal přivezou ukázat medaile z prestižní soutěže Chocolate Awards v Londýně. Významný čokolatiér a technolog firmy Belcolade Jiří Soukup v 17 hodin prozradí vše o belgické čokoládě. 

Na závěr sobotního programu v 18.45 vystoupí patnáctiletý žák táborské Bolzanovy školy Dennis Linhart. Ve 12 letech dostal nabídku od šéfkuchaře Martina Svatka pomáhat v táborském hotelu Nautilus. Ve 14 letech obsadil druhé místo v kategorii senior v soutěži Český kapr. Tím přišla nabídka na vaření v pořadu Dobré ráno na ČT2, stáž v michelinské restauraci Alcron u šéfkuchaře Romana Pauluse a týdenní kuchařský pobyt v rakouském hotelu Schloss Dürnstein. Dennis na festivalu připravovat luxusní dort Croquembouche, který je absolutním cukrářským majstrštykem. Na závěr festivalové soboty se dort rozkrájí.

Sobotní pohádky a čarování v Malém sále

Malý sál Střelnice v sobotu od 10 hodin ve dvouhodinových intervalech nabídne pohádky, poslední v 18 hodin. Mezitím se bude čarovat s čokoládou. Po oba dny poběží čokoládové wellnes a v degustačním stanu poteče čokoládová řeka s patnácti druhy čokolády ze všech míst světa. S čokoládou si návštěvníci vyhrají i v tvořivých dílnách a festivalová vstupenka bude zároveň platit do expozice Muzea čokolády a marcipánu v Klokotské ulici. V pátek a v neděli tam bude otevřeno do 17 hodin, v sobotu do 19 hodin.

Sobotní vstupné na Střelnici činí 120 korun, děti do 120 cm neplatí. V degustačním stanu s čokoládovou řekou platí všichni a vstup bude za 150 korun. Návštěvník dostane pásku a může se do stanu libovolně vracet.

Neděle na táborském Starém městě

Návštěvníci s páskou také budou mít přednostní vstup na bezplatné degustace, které budou v neděli probíhat v táborských kavárnách. Pozor! V neděli už tedy program nepokračuje na Střelnici, jak bylo mylně uvedeno v Jihočeských týdenících, ale rozprostře se po táborském Starém městě a nabídne tak pěknou procházku. Při degustacích budou mít přednost majitelé pásky ze soboty. 

Už v 9 hodin ráno například začne v Cofee und Tee na Tržním náměstí degustace tabulkových čokolád ostravské manufaktury Ciao Ciao. Desátá nabídne setkání s majiteli čokoládové manufaktury Jordi´s , kteří jezdí z podobných akcí pouze na táborský festival. V 11 hodin můžete navštívit degustaci Belcolade. 

Také v Café baru Obývák v Klokotské začne program v 10 hodin a ve 13 se budou s Lenkou Želivskou a Martinou Bidmonovou z Muzea čokolády degustovat Fresh pralinky. Degustaci pralinek nabídne ve 14 hodin i prodejna BONBON v Palackého ulici a v 15 hodin tam seznámí Petra Kovandová s čokoládovými lanýži. 

Degustace rumu a čokolád nabídne i Café a pension Konstanz, zde podle běžného nápojového lístku. 

-pr-

Diskuse k článku - napište váš názor

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace