Kdy a kam

  • Divadelní léto 2018

    pátek 17.8 20:45 - Hluboká nad Vltavou - nádvoří zámku

    Muzikál Jedna noc na Karlštejně.

  • Večerní pohádková ZOO

    pátek 17.8 19:00 až 22:00 - ZOO Hlubová nad Vltavou

Zobrazit všechny události
 

Vedoucí školních jídelen jsou zvány na bezplatný seminář o čerstvých potravinách

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Odbor školství českobudějovického magistrátu ve spolupráci s Jihočeskou univerzitou připravil pro vedoucí školních stravovacích zařízení, ale i pro další zájemce, zajímavý seminář s názvem Regionální, sezónní, bio a čerstvé potraviny ve veřejném stravování. Seminář je zdarma a koná se 15. května od 9 hodin v pavilonu M Zemědělské fakulty Jihočeské univerzity.


Česká republika je ve světě na špičce v zajištění kvalitního školního stravování a tuto prestižní pozici si chce udržet. Pracovníci Zemědělské fakulty se podílejí na mezinárodním projektu ReKuK v rámci programu Erasmus, který se věnuje odbornému vzdělávání pro kuchaře a výkonné vedoucí ve veřejných, zvláště pak školních stravovacích zařízeních.

"Hlavním smyslem semináře je motivace k zavádění udržitelného stravování, zlepšení nutriční kvality jídel rozšířeným použitím lokálních a sezónních potravin, biopotravin a čerstvých jídel. Ve školních jídelnách se denně stravuje několik tisíc žáků i pedagogů a kvalitu pokrmů si většinou pochvalují. Veřejné stravování je zároveň oblast, kde se dá vždy něco vylepšit, což samozřejmě záleží na mnoha faktorech. Od kuchařského umu pře invenci, chuti učit se nové věci, předávat zkušenosti, ale to vše za dodržování přísných norem s akcentem na ekonomiku provozu," říká náměstek primátora Petr Podhola. A zve.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace