banner3
Jižní Čechy TEĎ - nejrychlejší zprávy z regionů
 
 
 

Kdy a kam

  • Talkshow s Miroslavem Donutilem

    pátek 19.7 19:30 - Třeboň, sál Aurora

  • Veselská ozvěna 2019 - S písní napříč staletími

    pátek 19.7 19:00 - Drahov, Kostel Nanebevzetí Panny Marie

    Koncert.

Zobrazit všechny události
 

Jižní Čechy získaly sedm regionálních potravin

HOLAŠOVICE – V pátek 26. července sedm jihočeských výrobků získalo značku Regionální potravina Jihočeského kraje. Ocenění proběhlo v rámci Selských slavností v Holašovicích. Soutěž se pořádá už čtvrtým rokem a letošní výrobky ocenil ministr zemědělství Miroslav Toman spolu s hejtmanem Jihočeského kraje Jiřím Zimolou.

Do soutěže se přihlásilo třiaosmdesát výrobků od šestadvaceti producentů. Každoročně se přihlašují některé firmy opakovaně a daří se jim uspět, například Pekařství Nodes Český Krumlov, uzenář Libor Novák nebo výrobce mléčných produktů Agrola. Ale každý rok se hlásí třetina nováčků, malých a středních producentů, kteří přicházejí se zajímavými výrobky, například speciální likér nebo sušené maso z Třeboňského kapra.

Regionální potravinou se letos stal Pečený bůček firmy Libor Novák z Českých Budějovic, Volarská pikantní klobása od Zefa Volary, Gouda zrající pod mazem ze Statku Horní Dvorce z Horního Dvorce, Jihočeský zákys jahoda Agroly z Jindřichova Hradce, Vločkové sušenky Pekařství Nodes z Českého Krumlova, Strážská černá paní 38% z Hiil´s Liquere z Jindřichova Hradce a Jihočeské Jerky z Třeboňského kapra, natur firmy Corax Trading z Českého Krumlova.





Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace