Jižní Čechy TEĎ - nejrychlejší zprávy z regionů
 
 
 

Kdy a kam

  • Čteme, pleteme a povídáme si o všem, co nás baví a zajímá

    Úterý 21.5 14:00 - Blatná, Knihovna

  • O Maroku

    Úterý 21.5 17:00 - Blatná, Komunitní centrum

    Cestopis.

Zobrazit všechny události
 

SOUTĚŽ! Vyhrajte jihočeskou grilovačku - sud piva a koš masa

AKTUALIZOVÁNO - 10.7.2016 15:47

Se stoupající venkovní teplotou a prázdninovým volnem se na naše zahrady, chalupy, různé festivaly i letní hasičské soutěže vrátilo tolik populární letní grilování. Chytré encyklopedie píší, že grilování je tepelná úprava pokrmu, při které na pokrm dopadá tepelné záření... Tak z téhle věty bych na nějakou grilovanou dobrůtku moc chuti nedostal. Ale stačí si představit rozpálený venkovní gril, grilovací kameny nebo kamennou desku a na nich rozložené všechny možné dobroty a už se sliny sbíhají.

O grilech jsem se zmínil. Od těch vyráběných podomácku, například jen rošt položený na chalupě na zahradě přes ohniště, přes grily vyráběné průmyslově, dále kamenné grilovací desky až po grily s lávovými kameny, kde se jako palivo nejčastěji používá propan-butan. Každý způsob má svoje kouzlo a výhody. Ať už si napíchnete maso třeba jen tak na klacek a opečete nad ohněm anebo použijete nějaký supermoderní gril.

Grilovat se dá v podstatě skoro všechno. Různé druhy mas, zelenina anebo i ovoce. Masa před přípravou naložená anebo ne a při přípravě potírána různými omáčkami. Zeleninu grilujeme většinou čerstvou. Stejně tak ovoce. Receptů se najde bezpočet a každý z vás bude mít určitě v rukávu ten zaručeně pravý, který zajistí, že maso udělané podle něj bude správně křehké a bude mít správnou chuť a vůni. Každý má určitě nějakou tu zaručenou fintu na nejlepší steak. A právě těmto vašim tajným receptům a ingrediencím pro grilování chceme letos v létě věnovat prostor.

Poraďte ostatním, jak na to  

Někdo maso dopředu nakládá po určitou dobu, aby zkřehlo, někdo jej zase při grilování potírá tajnými omáčkami, které se neustále vylepšují a vylepšují. Zašlete nám svůj recept a návod na ten zaručeně nejlepší steak, hamburger, klobásy, zeleninu, ovoce anebo omáčky. Co jste vyzkoušeli a chutná vám i přátelům? Podělte se. Poraďte, jak suroviny před samotným grilováním co nejlépe připravit, aby byly co nejlepší a nejchutnější.

Recepty a ostatní rady uveřejníme na těchto stránkách a na našem zpravodajském portálu Jižní Čechy Teď (www.jcted.cz). Vaše recepty a rady můžete zasílat na emailovou adresu marketing@jihocesketydeniky.cz anebo písemně na adresu kterékoliv z redakcí Jihočeských týdeníků. 

Vyhrajte koš masa a sud piva                   

Všechny došlé recepty a rady uveřejníme, a protože dobrou radu je potřeba nějak odměnit, nabízíme také výhru. Recepty došlé do 10 hodin v pondělí 25. července slosujeme a výherce - jinými slovy šťastný klikař, dostane koš masa a sud piva. A nejen vylosovaný. Myslíme také na vaše přátele. Takže suroviny na grilovačku od nás dostanete alespoň pro deset osob. Výhru přivezeme v pátek 29. července na jakékoliv místo v jižních Čechách. Výherce prvního kola vylosujeme v úterý 26. července a vyrozumíme jej o výhře telefonem. O den později pak jméno výherce uveřejníme v novinách. No a v pátek naložíme slíbené ceny a velká grilovačka u vás může začít.

V e-mailech a dopisech proto na sebe nezapomeňte uvést telefonický kontakt a místo, kam vám máme výhru přivézt. 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace