Jižní Čechy TEĎ - nejrychlejší zprávy z regionů
 
 
 

Kdy a kam

  • Tvůrčí dílna: Korálkové podložky

    Čtvrtek 17.10 17:00 - Strakonice, Šmidingerova knihovna

  • Léčivé divadlo Gabriely Filippi

    Čtvrtek 17.10 19:00 - Strakonice, Sál MěKS

Zobrazit všechny události
 

Vrcholí Gastrofest. Chcete ochutnat maso z hroznýše nebo krokodýla?

AKTUALIZOVÁNO - 8.11.2013 10:41

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Ještě v pátek a sobotu trvá na budějovickém výstavišti kulinářský svátek Gastrofest 2013. Jsou tam k vidění úžasné věci. Například obří betlém z 500 chlebových figurek, který vytvořili studenti budějovické Střední školy obchodu, služeb a podnikání. Do knihy rekordů se dnes zapíše také znak Chodska z 2700 kusů buchet.

Návštěvníci si mohou prohlédnout 70 exponátů soutěže ve vyřezávání dýní a také expozici Vánoce ve světě s bohatou přehlídkou například vánočního cukroví. V jednotlivých pavilonech se prezentují různé mezinárodní kuchyně se svými specialitami. Zároveň probíhá finále soutěže Kuchař roku a dnes také tradiční soutěže Český kapr, kde je úkolem zajímavé zpracování typické jihočeské suroviny. Zkrátka samozřejmě nepřijdou ani chuťové buňky návštěvníků.

Raritou je letos ochutnávka masa z hroznýše královského, ale nechybí třeba ani krokodýlí maso v originálních úpravách. O cukrářských, pekařských a barmanských kouzlech nemluvě. Milovníci dobrého jídla a pití, nezmeškejte to!

Otevřeno je od 10 do 18 hodin, dospělí platí vstupné stokorunu, děti, důchodci nad 70 let a invalidé polovic. Jako už tradičně se k festivalu připojují zajímavou nabídkou i nejrůznější budějovické restaurace. Vzhledem k nadcházejícímu pondělnímu martinskému svátku frčí hlavně vypečené husičky v nejrůznější úpravě.  

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace