Jižní Čechy TEĎ - nejrychlejší zprávy z regionů
 
 
 

Kdy a kam

  • Nezmaři

    středa 24.4 19:30 - Katovice, KD

    Koncert.

  • Snímek 51

    středa 24.4 19:00 - Tábor, Divadlo Oskara Nedbala

    Divadelní představení.

Zobrazit všechny události
 

MS v cyklokrosu: Co říkají Češi na moderní pojetí trati?

BIELES – Tomáš Kopecký zvládnul v posledních třech závodech Světového poháru před mistrovstvím světa zajet své nejlepší výsledky. Začíná tak ze čtyřčlenné nominace ve své kategorii příjemně vyčnívat. V pátek odpoledne si otestoval také lucemburskou trať v Bielesu, se kterou se popasoval bez větších problémů. Podaří se mu bez komplikací zajet také závod mistrovství světa, jehož začátek všichni příznivci cyklokrosu s napětím očekávají v sobotu v 11 hodin?

 

Kopeckému se trať líbí, přesto nezapomíná na její určitá úskalí. „Trať je to fakt moc pěkná, ovšem hodně technická a náročná. Měla by mi ale určitě vyhovovat,“ je si jistý Kopecký, který ví, že technické pasáže a náročné sjezdy opepřené ledem jsou pro něj to pravé. „Jezdil jsem hodně na hraně, což může být někdy zrádné. Moc mě to ale bavilo,“ usmíval se mladík Kopecký. Dobrá Kopeckého nálada nabízí otázku, na jaké umístění při své premiéře na světovém šampionátu odvážný junior pomýšlí. „Doufám, že bych se mohl umístit v první desítce. Nervózní ještě nejsem, to ale určitě přijde před závodem,“ tuší Kopecký.

K náročnosti trati se vyjádřil také český reprezentační trenér Petr Dlask. „Trať je pro naše mládežníky určitě těžká,“ říká kouč bez velkého rozmýšlení. Důležitá bude určitě také taktika. „Hlavně aby v určitých místech správně zvážili, zda mají na kole zůstat nebo běžet. Zásadní roli bude hrát trpělivost. Pokud bude někdo příliš chvátat, nemusí se mu jízda na nevyzpytatelných místech vyplatit,“ zakončil povídání o lucemburské trati trenér Petr Dlask.

 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace