DOBROTY: Italské tyčky s dipem ze zakysané smetany - Jižní Čechy Teď!
DOBROTY: Italské tyčky s dipem ze zakysané smetany - Jižní Čechy Teď!
DOBROTY: Italské tyčky s dipem ze zakysané smetany - Jižní Čechy Teď!
18. 5. 2022 11:35

DOBROTY: Italské tyčky s dipem ze zakysané smetany

Velmi snadný recept, pokud máte na něco chuť nebo čekáte malou návštěvu. Upečte tyto italské tyčinky zvané grissini a podávejte je s dipem ze zakysané smetany.




Předehřejte si troubu na 180 stupňů.

Ve 180 ml vlažné vody dobře rozmíchejte 10 g droždí a nechte ho vzejít.

Do mísy si nasypte 400 g hladké mouky, přidejte 3 lžíce olivového oleje, lžičku soli, 2 lžíce černých oliv (vypeckovaných a nasekaných na malé kousky) a čerstvý nasekaný rozmarýn. Přidejte kvásek a uhněťte těsto.

Vyválejte z něj tenké válečky, při pečení zvětší objem. Pečte 20 minut.

Připravte si dip: smíchejte 8 kousků sušených rajčat nakrájených nadrobno, 1 kelímek zakysané smetany, čerstvou bazalku, sůl a pepř.

Petra Novotná
Petra Novotná

Diskuse k článku

Pro přidávání komentářů je nutné se přihlásit / registrovat.