DOBROTY: Rajská polévka s kořenovou zeleninou

Chutná stejně dobře v létě i v zimě. V létě obzvlášť, pokud ji připravíte z voňavých rajčat z vlastní zahrádky. Plná chuť, kterou skvěle doladí kořenová zelenina, vás mile překvapí. Polévku můžete ozdobit lžící smetany.
Oloupejte si a nakrájejte na kousky 120 gramů mrkve a 60 g petržele.
Zeleninu orestujte na 50 gramech másla. Přidejte 2 zeleninové bujóny, plechovku rajčat (400 g), 100 gramů cibule na čtvrtky, špetku soli a špetku mletého pepře. Zamíchejte a společně asi 10 minut restujte. Pak přidejte 500 gramů vody a 10 minut vařte. Nakonec polévku rozmixujte.
Při servírování do ní můžete přidat do každé porce lžíci zakysané smetany.
Dobrou chuť!
Diskuse k článku