DOBROTY: Směs z lilků do těstovin nebo na topinky

Zobrazit galerii
(2)

Na topinky, do těstovin, k masu nebo jako základ na pizzu. Tato směs má široké využití a recept si můžete přidat do sbírky těch podzimních, kdy je třeba udělat zásoby z úrody.
Nakrájejte si na kostičky 1 lilek (400 gramů) a orestujte ho na olivovém oleji (20 gramů).
Pak k němu přidejte 250 g černé papriky nakrájené na kousky, 250 g cibule (na čtvrtky), 500 gramů rajčat (na čtvrtky), 5 stroužků česneku, 25 g hnědého cukru, 40 g octa, lžičku soli a můžete přidat i 3 chilli papričky.
Vařte společně 60 minut. Po uvaření rozmixujte a přendejte do zavařovacích sklenic, zavíčkujte a otočte na 15 minut na víčko.
Podávejte s těstovinami nebo na topince. Hodí se také do těstovin nebo jako základ na pizzu.
Dobrou chuť!
Diskuse k článku