banner3
Jižní Čechy TEĎ - nejrychlejší zprávy z regionů
 
 
 

Kdy a kam

  • Talkshow s Miroslavem Donutilem

    pátek 19.7 19:30 - Třeboň, sál Aurora

  • Veselská ozvěna 2019 - S písní napříč staletími

    pátek 19.7 19:00 - Drahov, Kostel Nanebevzetí Panny Marie

    Koncert.

Zobrazit všechny události
 

V sobotu můžete sbírkou podpořit jihočeské organizace pomáhající v nouzi

 Autor: Renata Maierl, PR Kaufland

    Autor: Renata Maierl, PR Kaufland

JIHOČESKÝ KRAJ – V Jihočeském kraji se tuto sobotu 8. září uskuteční potravinová sbírka. Jejím cílem je darovat potraviny a drogistické zboží lidem, kteří se nacházejí v tíživé životní situaci. Nakupující mohou v tento den vybrané zboží věnovat ve všech prodejnách Kaufland v čase od 8 do 18 hodin. Hladký průběh akce zajistí přítomní dobrovolníci.

 

Potravinovou sbírku organizuje společnost Kaufland ve spolupráci s Českou federací potravinových bank. Do charitativní akce se zapojí všechny prodejny společnosti Kaufland. Během celého dne mohou zákazníci řetězce udělat „malý nákup pro velkou věc", který jednoduše odevzdají přítomným dobrovolníkům za pokladnami. Darované zboží bude následně rozdistribuováno konkrétním organizacím pomáhajícím lidem v nouzi.

V Jihočeském kraji jde například o centrum pro zdravotně postižené a seniory, či Auticentrum České Budějovice, poskytující všestrannou podporu osobám s autismem. Organizace FOKUS České Budějovice předá vybrané potraviny svým klientům, kterými jsou lidé s duševním onemocněním. Pomoc bude dále rozdělena mezi Městskou charitu České Budějovice, Oblastní charitu Písek a Domov PETRA v Mačkově. „Ač je to pro nás téměř nepředstavitelné i v naší zemi lidé trpí podvýživou, zejména pak z nedostatku prostředků na dostatečně výživově hodnotné potraviny," říká Veronika Láchová, ředitelka České federace potravinových bank.

Sbírka se snaží také upozornit na plýtvání potravinami. Dle poslední analýzy Ministerstva životního prostředí z roku 2017 se v českých domácnostech ročně vyhodí 254 000 tun potravin, což je přibližně 25 kg na osobu. Nejvíce se plýtvá ovocem a zeleninou – jejich podíl činí 27 %. Podíl nápojů je 17 %, pečiva 11 %, zbytků uvařených jídel 10 %, mléka a mléčných výrobků 10 % a masa 7 %.

A co je vhodné darovat? Jsou to například konzervy, instantní polévky, cukr, mouka, luštěniny, cereálie, krupička, rýže, těstoviny, sprchová mýdla nebo prací prášky.

 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace