Letní seriál: Tady vaří mistr kuchař. Dnes - hotel Panská Bechyně - Jižní Čechy Teď!
Letní seriál: Tady vaří mistr kuchař. Dnes - hotel Panská Bechyně - Jižní Čechy Teď!
Letní seriál: Tady vaří mistr kuchař. Dnes - hotel Panská Bechyně - Jižní Čechy Teď!
29. 6. 2015 10:57

Letní seriál: Tady vaří mistr kuchař. Dnes – hotel Panská Bechyně

Zobrazit galerii (2)
Letní seriál: Tady vaří mistr kuchař. Dnes – hotel Panská Bechyně
BECHYNĚ – Zajímavý gastronomický koncept dostal hotel Panská na náměstí v lázeňském městě nad Lužnicí. Sešli se tam dva výborní kuchaři a rozhodli se učinit pro návštěvníky ze zastávky na Panské zážitek. Provozovatelem restaurace se stal Pavel Minář, člen národního týmu kuchařů a cukrářů ČR, dvojnásobný mistr republiky a k tomu vicemistr z prestižní akce Gastro Hradec. K tomu provozovatel už vyhlášené restaurace Na Staré v Želči, ověnčený i zlatým pásmem z mezinárodní kuchařské soutěže v Lucembursku. Jako šéfkuchaře získal na Panskou Zbyňka Ullvera z Olomouce, který si ceny z hradeckého Gastra odnesl loni a letos také.

V jídelníčku restaurace Panská si určitě s chutí počtou milovníci ryb a zvěřiny. A když si i objednají, tak svým chuťovým pohárkům udělají moc dobře. „Máme zajištěny dodávky zvěřiny z okolí, takže můžeme nabídnout kančí guláš, svíčkovou na smetaně, zvěřinu na víně či s šípkovou omáčkou anebo kančí burgery. V nabídce je dle sezony srnčí, mufloni, daňci a v létě hlavně kančí maso,“ popisuje Zbyněk Ullver.

Provozovatel restaurace Pavel Minář zmiňuje i další plány. Jeho cílem je koncept slow food – opak fast foodu. Zatímco rychlé občerstvení ve fast foodech zaplavuje svět a stejného hamburgera s hranolky dostanete v Praze, Paříži i New Yorku, slow food staví na pokrmech z regionálních potravin. „Tomu odpovídá naše nabídka zvěřiny, ale rádi bychom v okolí Bechyně získali i dodavatele ovoce a zeleniny. Panství Bechyně, jehož je hotel Panská součástí, může dokonce nabídnout statek k pronájmu tomu, kdo by se chtěl na pěstování a chov zaměřit a dodávat nejen čerstvou sezonní zeleninu a ovoce, ale chovat i drobné hospodářské zvířectvo a prasátka. Zkrátka bychom si přáli stálou zásobárnu čerstvých produktů,“ popisuje Pavel Minář. Vlastní domácí pivní chléb si už pečou.

Z bohaté nabídky mohou ochutnat letní návštěvníci Bechyně, ale změnu určitě zaznamenají i obyvatelé lázeňského městečka. Domácí limonády, ovocné i zeleninové, domácí zmrzliny a ke zmrzlině třeba káva Carraro z malé italské rodinné pražírny. „Tuto kávu dostanete v Bechyni pouze u nás,“ podotkl Pavel Minář.

Zbyněk Ullver zase nezapře svůj olomoucký původ a do jídelníčku doplnil i tvarůžky – nakládané k pivu, smažené anebo v různých pomazánkách. „Točí se k nim Plzeň a uvažujeme o doplnění nějakým regionálním pivovarem,“ dodává Pavel Minář. Vína samozřejmě nechybí a je možné je ochutnat nejen o středečních i pátečních večerech, kdy se na Panské koná buď koncert, přednáška nebo nějaká gastronomická akce. Nedávný sushi večer měl velký úspěch.kladem vinného lístku jsou moravská vína a doplní je ještě nabídka naturálních vín, která přirozeně vyzrávají v sudu.

Hotel Panská nabízí i zajištění soukromých oslav a vzdělávacích akcí. „Pro každou příležitost najdeme příjemný prostor. Můžeme zajistit catering pro svatbu v sále Petra Voka na bechyňském zámku, kde je kapacita 200 osob, na Černickém zámečku v oboře pro 80 až 90 lidí anebo v zámecké jízdárně, kde obsloužíme i tisíc hostů,“ zvou oba úspěšní kuchaři do Bechyně.
-pi-

 

 

Diskuse k článku

Pro přidávání a zobrazení komentářů je nutné se přihlásit / registrovat.