banner3
Jižní Čechy TEĎ - nejrychlejší zprávy z regionů
 
 
 

Kdy a kam

  • Svatojánský večer pod lampou

    pondělí 24.6 18:00 - Planá nad Lužnicí, farská zahrada

  • Sebeobrana

    pondělí 24.6 15:00 - Tábor, nemocnice

Zobrazit všechny události
 

Ochutnejte špenátovou roládu

Čekáte návštěvu nebo pořádáte rodinnou oslavu a chcete se ukázat s něčím novým na zub? Neokoukaným? Vyzkoušete mojí špenátovou roládu. Plnit se dá snad na tisíc způsobů a každý si zaručeně najde to své nejoblíbenější.

Suroviny:

• na roládu: 180 g mraženého listového špenátu, 3 vejce (žloutky a bílky zvlášť), 120 g polohrubé mouky, špetka soli a pepře, česnek dle chuti

• na náplň: 1 pomazánkové máslo, 1 tučný tvaroh ve vaničce, 2 lžíce majonézy, česnek, 1 ks papriky, sůl a pepř

Postup:

Troubu si rozehřeji na 175 stupňů Celsia. Rozmrzlý špenát pokrájím na menší kousky a přidám k němu žloutky, sůl, pepř a prolisovaný česnek dle chuti. Bílky se špetkou soli vyšlehám do tuhého sněhu, ke kterému přidám prosátou mouku a opatrně spojím i se špenátovou hmotou. Plech vyložím pečícím papírem, směs rovnoměrně rozprostřu a peču cca 10 -12 minut. Jakmile roládu vyndám, ihned ji sroluji i s pečícím papírem.

Zatímco roláda chladne, připravím si náplň. Pomazánkové máslo vyšlehám s majonézou a postupně zašlehávám i tvaroh. Osolím, opepřím a prolisuji česnek (opět dle chuti). Papriku si nakrájím na drobné kousky a přimíchám do směsi.

Vychladlou roládu opatrně rozbalím, zbavím ji pečícího papíru a potřu česnekovou směsí. Opět sroluji, zabalím do potravinové fólie a nechám odležet v lednici. Nejlépe do druhého dne, lépe se druhý den krájí.

• Tip

Roládu můžete naplnit třeba uzeným lososem, kozím sýrem, sušenými rajčaty nebo sušenou šunkou.

Teď už jen dobrou chuť!

vaše Jihočeská kuchařka Karolína

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace