Jižní Čechy TEĎ - nejrychlejší zprávy z regionů
 
 
 

Kdy a kam

  • Hvězda Betlémská!?

    pondělí 9.12 19:00 - Muzeum Jindřichohradecka, budova ve Štítného ulici, Jindřichův Hradec

    Přednáška Ing. Jany Tiché z Hvězdárny a planetária v Č. Budějovicích s pobočkou na Kleti.

  • Pletky s Vlastou

    pondělí 9.12 9:00 - Písek, Senior Point

    Tvořivé setkání.

Zobrazit všechny události
 

Pavel Pinc začínal u MMA, teď je mistrem republiky v kickboxu: Boj v postoji mi pro diváka přijde zábavnější

MILEVSKO/KLADNO – Čtyřiadvacetiletý Milevšťák Pavel Pinc se bojovým sportům začal věnovat před třemi roky. Zvolil ale trochu opačnou cestu, než je v dnešní době obvyklé. Stále populárnější MMA (smíšené bojové sporty), ke kterému v současnosti naopak přechází plno fighterů, vyměnil za kickbox. Boj v postoji mu totiž vyhovuje vzhledem k vyšší postavě více a prý je i divácky atraktivnější. A zdá se, že to byla správná volba. Po republikovém šampionátu v Kladně má totiž Milevsko v Pavlu Pincovi mistra české republiky K1 ve váhové kategorii do 91 kilogramů. Přinášíme ukázku z rozhovoru, jehož celou verzi přineseme ve středečních Milevských novinách.


Můžete popsat, jaké vůbec byly vaše začátky?

K bojovým sportům mě přivedl kamarád před třemi roky. Ukázal mi nějaké základy a okamžitě mě to chytlo. Měsíc na to jsem začal chodit do píseckého klubu Mystic na MMA. Ten jsem navštěvoval dva roky, ale pak ho zrušili. Rok jsem jezdil také do táborského KBC na box a thajský box. Zápasil jsem v MMA, ale teď jsem přešel na kickbox. Tato disciplína mi sedí nejvíce, protože jsem vysoký a nejlépe se cítím v postoji...

V samotném rozhovoru pak přineseme, zda musel Pinc před finálovým zápasem hubnout do váhy, jak probíhala příprava i samotný šampionát, nebo co plánuje do budoucnosti. Je možný i návrat od provazů do bojů MMA v kleci? Čtěte Milevské noviny!

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace