Jižní Čechy TEĎ - nejrychlejší zprávy z regionů
 
 
 

Kdy a kam

  • Soukromé rozhovory

    pondělí 11.11 19:00 - Písek, Divadlo Fráni Šrámka

    Divadelní představení.

  • Výroční koncert bývalých absolventů ZUŠ

    pondělí 11.11 18:00 - Strakonice, Sál MěKS

Zobrazit všechny události
 

Nejlepší marmelády na světě se vaří v Prachaticích. V Anglii získaly devatenáct medailí

 Autor: Archiv Jozefíny Růžičkové

    Autor: Archiv Jozefíny Růžičkové

PRACHATICE - Marmelády, které vaří Jozefína Růžičková v Prachaticích, zaznamenaly velký úspěch na World’s Original Marmelade Awards v Anglii, tedy na světové soutěži marmelád. Jozefína Růžičková odtud přivezla hned devatenáct medailí a navíc se dočkala i tří čestných uznání. Bodoval tedy každý z dvaadvaceti vzorků, které do soutěže poslala.

 

Soutěž je velmi náročná na kvalitu a tisíce vzorků z celého světa hodnotí uznávaní gastronomové, kuchaři i foodblogeři. Jde nejen o chuť, ale také konzistenci i vzhled. Jozefína Ružičková soutěžila v kategorii pro drobné řemeslníky a malé výrobce.

„Týden a půl jsem byla sama zavřená v kuchyni a vařila. Některé druhy i vícekrát, abych skutečně vychytala recepturu," popisuje. Předem se připravit nemohla. „Citrusová sezóna začíná v listopadu. Ovšem klementinky a krvavé pomeranče, ze kterých vařím, zrají až v lednu. Chvíli trvá, než mi je z Itálie pošlou. A zbude mi maximálně týden, dva na přípravu a odeslání vzorků do soutěže," vysvětlila.

Jozefína Růžičková od roku 2016 získala v citrusovém mistrovství světa jednu dvojitou zlatou, 11 zlatých, 16 stříbrných a 14 bronzových medailí. Ze soutěže Great taste si pak odnesla dalších osm ocenění.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace