Jižní Čechy TEĎ - nejrychlejší zprávy z regionů
 
 
 

Kdy a kam

  • Tradiční benefiční vánoční koncert

    pondělí 16.12 18:00 - Písek, Trojice

  • Izrael - Po stopách Ježíše Krista

    pondělí 16.12 10:00 - Písek, Senior Point

    Přednáška.

Zobrazit všechny události
 

Třeboňští rybáři zvou na výlov Rožmberka. Zde je program

Ilustrační foto , Autor: Pixabay

Ilustrační foto     Autor: Pixabay

TŘEBOŇ - O nastávajícím víkendu od pátku 11. do neděle 13. října budou třeboňští rybáři lovit rybník Rožmberk. V tyto dny ožije nejznámější jihočeská hráz velkým slavnostním výlovem. Rybník Rožmberk je největším rybníkem nejen na Třeboňsku, ale v celé České republice. Třeboňští rybáři rybník Rožmberk loví každý rok. Slavnostní výlov zahajuje sezónu podzimních výlovů třeboňských rybníků.

 

Účast na výlovu přislíbil i sám Jakub Krčín z Jelčan a Sedlčan.

Program na rybníku a na hrázi Rožmberku

 

První zátah začíná vždy ráno v 7.00 hodin a poté následuje zpracování zátahu: třídění, brakování a odvoz kaprů. Návštěvníci mohou sledovat tradiční rybářské řemeslo v praxi.
Většinou bývá ještě jeden zátah. Ten pak je podle okolností kolem poledne.

Gastronomická nabídka: Návštěvníci mohou po všechny tři dny ochutnat rybí speciality: například rybí polévku, filety z ryb nebo kapří hranolky. V nabídce budou také vyhlášené řízky Třeboňských baštýřek a Jihočeské Jerky ze sušeného rybího masa. Samozřejmě k dispozici budou také nápoje: pivo, víno, nealko nebo káva. K prodeji budou pro zájemce také ryby uzené a paštiky.
Občerstvení a možnost posezení pořadatelé nachystají v krytých prostorách na hrázi.

Pro dětské návštěvníky bude pod hrází rybníka Rožmberk po všechny tři dny připravené zázemí v podobě dětského koutku.

Na historických sádkách pod hrází bude možnost chytání ryb, zhlédnout ukázky rybářského nářadí a rybářské techniky. Návštěvníci si budou moci prohlédnout i malé muzeum rybářství.
V prostorách sádek také bude prezentace třeboňské Střední školy rybářské a vodohospodářské, Jihočeské univerzity a Jihočeského kraje.

Na výlovu v sobotu 12. a v neděli 13. října budou vařit Eduard Levý z Rybářské fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích a mistr kuchař Petr Stupka.

K dobrá náladě zahraje dechovka Jižani, v sobotu 12. října od 10 do 13 hodin a v neděli 13. října od 9 do 12 hodin.

Samozřejmostí bude prodej živých ryb přímo na hrázi, parkování a řízení dopravy návštěvníků nebo mobilní WC.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace