Kdy a kam

  • Maturitní ples Gymnázium 4. A

    pátek 18.1 20:00 - Písek, KD

  • Michal Prokop a Framus Five

    pátek 18.1 20:30 - Písek, Divadlo pod čarou

    Koncert.

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Soutěže (1)

 

Třicet kilometrů běžeckých stop u Prachatic je na víkend připraveno

 Autor: Město Prachatice

    Autor: Město Prachatice

PRACHATICKO – Už zhruba hodinu a půl jsou projety a nově upraveny lyžařské stopy v okolí Prachatic, které prostřednictvím svých městských lesů udržuje nejen pro své obyvatele prachatická radnice. Celkem jde o zhruba třicet kilometrů stop. Upravena je i fialová trasa, kterou po jejím prvním protažení projela těžká technika lesů, což vzbudilo nevoli lyžařů hlavně na facebooku.

 

„Skútrem, který je přes GPS napojený i na trasy projektu Bílá stopa jsou upraveny a projety trasy Sedýlko, Stadionek, Klení a louka nad Libínským Sedlem. A skútrem je upravena i naše oblíbená Tankovka. U této trasy opět prosíme pěší turisty, aby nevstupovali do upravené stopy. Přejeme všem milovníkům lyžování krásné zážitky," uvedla dnes pro novináře vedoucí odboru kultury, školství a cestovního ruchu prachatické radnice Jiřina Dolejšková.

Upravena je také Cesta Kamenná, která je značena v mapě tras fialově. „Tato cesta je hojně vyžívána hlavně v zimních měsících k lyžování a k dalším zimním radovánkám, zajišťuje ale také přístup do lesů hlavně Lesům ČR a Obci Chroboly. Stopy jsou zde dělány pouze díky jejich vstřícnému jednání a domluvě. Protažení stop, které bylo realizováno v nedělních ranních hodinách, se přesto udělalo s vědomím, že následující den bude cesta prohrnuta a následně rychle odvezeno vyrobené dřevo, aby se dále nebránilo údržbě lyžařských stop. Odvoz byl realizován do čtvrtka tohoto týdne a od té doby mohou využívat cestu běžkaři," řekl Jan Pěsta z prachatických městských lesů.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace