Kdy a kam

  • Výlov rybníka Markovec

    středa 14.11 - Mladějovice, Žižkova mohyla

  • Tomáš Klus

    středa 14.11 19:00 - Tábor, hotel Palcát

    Koncert.

Zobrazit všechny události
 

Vylosováno. Kdo si pochutná U Roubené studny?

V posledním díle seriálu Jihočeská kuchařka na cestách jsem vás vzala do chvaletické rodinné restaurace, kde se snaží vařit především ze sezonních surovin a produktů a ty se snaží sami vypěstovat, vyrobit nebo chovat na svém statku nedaleko Protivína. Na jídelníčku si tak můžete pochutnat na vyzrálém hovězím mase, které chovají ekologickým způsobem, stejně jako na mléčných výrobcích, které si sami připravují v minimlékárně. Nechybí ani domácí kváskový chléb nebo třeba skvělé dorty, které pečou z vlastních vajíček.

Soutěžní otázka zněla:

Jak se nazývá proces, který se odehrává ve svalové tkáni masa po porážce a dochází při něm k tzv. zlepšení kulinářských vlastností masa?

Správná odpověď byla za a) zrání masa.

Otázka nikoho nezaskočila a všech 245 odpovědí, které nám došly do redakce, bylo správných.

Štěstí se při losování usmálo na Tomáše Kováře z Hradišťské ulice v Písku. Vyhrává poukaz do restaurace U Roubené studny a farmářského obchodu v hodnotě 1000 Kč. Jídelní lístek kuchaři mění každý týden, podle zásob masa a zeleniny na statku, sezonních surovin a nebo podle toho, na co mají prostě chuť. Určitě si ve Chvaleticích i výherce náležitě pochutná.

Vaše jihočeská kuchařka Karolína

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace