Denisa Bauerová a její Láska z trouby


Sladké měla ráda už od malička. A ráda i své mamince pomáhala v kuchyni. „Našla jsem nedávno fotku, na které míchám nějaké těsto. To mi mohly být tak čtyři roky. Mám za to, že to byla klasická hrníčková bábovka, která tenkrát vznikala. Od té doby ji peču bez změny receptu pořád,“ vzpomíná Denisa Bauerová, která vždycky obdivovala kuchařské výkony své maminky a babičky. Z babiččiny kuchyně nejvíc miluje rybízový koláč a nepohrdne čímkoliv, co obsahuje čokoládu. „Babiččin rybízový koláč je absolutně nepřekonatelný. Taky se o něj pokouším, ale nemám šanci ho mít tak dobrý,“ skládá Denisa babičce poklonu. „Pečení vnímám jako relax a chci se mu věnovat i nadále,“ dodává.
K samostatnému pečení ji tak trochu přivedla mladší sestra. „Vždycky, když měla narozeniny, tak jsem jí vymyslela nějaký dort. Pochvala od rodiny a pocit, že mé dorty chutnají, to bylo mým hnacím motorem,“ vzpomíná Denisa Bauerová. Její první dort byl plný čokolády s kitkat sušenkami a lentilkami. Hodně barevný, aby rozzářil dětské oči.
Postupně se Denisa začala krom dortů věnovat také jiným druhům sladkých dobrot. Ráda peče cupcaky, což jsou podle jejích slov minidortíčky s krémem. A také zákusky mini Pavlova. Velký dort Pavlova dostal jméno na počest slavné ruské baleríny Anny Pavlovové, která v letech 1926 a 1929 navštívila Austrálii a Nový Zéland. O původ tohoto dortu se oba státy přou a tam je také dort Pavlova doma. V kuchyni Denisy Bauerové však nechybí ani klasika jako jsou žloutkové věnečky či bábovky.
Momentálním cukrářským hitem jsou cupcaky a i Denisa je miluje. „Cupcaky u mě opravdu vyhrávají. U jejich zdobení mohu projevit vlastní kreativitu a nějak se vyjádřit. Navíc je super, že se nemusí nijak porcovat a vypadají opravdu roztomile. Lidé jako konzumenti je začínají mít stále víc v oblibě, takže se cupcaky objevují i na svatbách místo dortů,“ všimla si zapálená amatérská cukrářka.
„Na cupcake potřebujeme papírové košíčky, do kterým vléváme těsto na korpus. Po upečení někdy dovnitř korpusu vkládám ovoce nebo ovocný rozvar. Nakonec stačí navrch ozdobit krémem a tím, co má člověk rád. A je hotovo. Je to velmi snadné a přitom výborné,“ popisuje Denisa Bauerová. Vzhledem k tomu, že se pečení různých dobrot začala věnovat stále víc, chtěla, aby její výrobky viděli i další lidé. Rozhodla se tak založit instagramovou stránku s názvem Láska z trouby. „Založení instagramového profilu pro moje výtvory byl velký krok z mé komfortní zóny. Pečení mě moc baví a naplňuje mě energií. Myslím, že by byla škoda to světu neukázat. Navíc mě ten profil motivuje a nutí mě na sobě dál pracovat,“ prozrazuje Denisa.
Do budoucna bych ráda použila tuto stránku i jako propagaci pro pečení dortů na zakázku. „V tuhle chvíli peču nejvíc pro rodinu a kamarády. Mám ale už nyní domluven i dort na zakázku, takže se můj sen začíná stále více stávat skutečností,“ svěřila se. Nyní se chce Denisa Bauerová soustředit na vypilování své cukrářské techniky. Zároveň musí dokončit školu. Momentálně studuje třetí ročník oboru Sociální práce ve veřejné správě na Jihočeské univerzitě. A jestli jednou bude pečící sociální pracovnicí nebo úřednicí anebo opravdovou cukrářkou, to ukáže čas.
Diskuse k článku