DOBROTY: Borůvkový koláč s citronem a mandlemi

Rychlovka na víkendovou snídani nebo k odpolední kávě. Zdánlivě obyčejnému koláči dodá netradiční a lahodnou chuť, když ho obohatíte citronem a mandlemi.
V míse společně ušlehejte 4 žloutky a 170 g krupicového cukru. Přidejte 200 g polohrubé mouky, 100 ml mléka, 1 pytlíček kypřicího prášku do pečiva, 1 balíček vanilkového cukru a kůru a šťávu z 1 citronu.
Ze 4 bílků ušlehejte sníh a pomalu ho vmíchejte do těsta.
Těsto nalijte do kulaté dortové formy vymazané máslem a vysypané polohrubou moukou. Rovnoměrně na něj nasypte borůvky a nasekané mandle.
Pečte ve vyhřáté troubě na 200 stupňů přibližně 20 minut. Zda je koláč hotový, vyzkoušejte špejlí. Vychladlý koláč posypte moučkovým cukrem.
Dobrou chuť!
Diskuse k článku