DOBROTY: Bramborové noky po česku. Se zelím a slaninou

Bramborové noky neboli gnocchi se servírují většinou se špenátem, smetanou a kuřecím masem nebo se sýrovou omáčkou. Už jste je někdy zkoušeli i na jiný způsob? My ano. Připravili jsme je "po česku" se zelím a slaninou.
Nakrájejte si na kostičky dvě červené cibule a 200 g anglické slaniny (můžete dát i uzené). Opečte je společně na pánvičce. Pak přidejte propláchnuté kysané zelí, asi půl kila, lžičku kmínu a krupicového cukru, špetku soli a duste společně do měkka. Můžete podlít vývarem.
Noky (gnocchi) uvařte podle návodu, většinou jsou hotové za dvě minuty. Budete potřebovat dvě balení po 500 g.
Uvařené noky sceďte a smíchejte se slaninou, cibulí a zelím. Nakonec můžete ozdobit jarní cibulkou nakrájenou na kolečka.
Jak bramborové noky připravujete vy? Pište nám na novotna@jihocesketydeniky.cz a inspirujte naše čtenáře.
Diskuse k článku