DOBROTY: Brownies s hruškami a mandlemi
Zobrazit galerii
(2)
Mandle. Hrušky. Čokoláda. Skořice. Už se vám sbíhají sliny? Upečte si jako dezert toto brownies.
Připravte si 400 g zralých hrušek. Nakrájejte si je na čtvrtky (bez jadřinců a slupky). Dejte je do misky a zakapejte je 2 polévkovými lžícemi citronové šťávy. Promíchejte stěrkou.
Předehřejte si troubu na 180°C. Hlubší plech vyložte pečicím papírem.
Do 250 g cukru krupice zamíchejte 1 lžíci skořice.
Rozpusťte si 200 g hořké čokolády. K ní přidejte 250 g másla na kousky, špetku soli, 4 vejce a zamíchejte.
Do směsi přidejte 180 g hladké mouky, 20 g kakaa, 2 čajové lžičky kypřícího prášku, 50 ml mléka, lžíci plátků mandlí a 70 g meruňkového džemu.
Vypracujte tekuté těsto. Vlijte ho na připravený plech a rozložte hrušky. Pečte 50 minut. V polovině pečení ještě posypte dalšími plátky mandlí.
Dobrou chuť!



Diskuse k článku