DOBROTY: Citronové kuře s noky

Jemné kuřecí maso v krémové citronové omáčce s měkkými noky – to je kombinace, kterou si zamilujete. A navíc: vše připravíte v jedné pánvi během půl hodiny.
Na začátku si připravte marinádu, která dodá masu svěží nádech: smíchejte šťávu z jednoho citronu, dvě lžíce olivového oleje, jednu lžičku sušeného tymiánu, špetku soli a pepře. Asi 600 g kuřecích prsou nakrájených na menší kousky, dejte do marinády a nechte maso v této směsi odležet alespoň 20 minut, aby se chutě dobře propojily.
Mezitím si připravte noky – 500 gramů bramborových noků uvařte podle návodu na obalu a nechte okapat.
Po marinování rozehřejte v pánvi dvě lžíce olivového oleje a kuřecí kousky na něm opečte dozlatova. Přidejte jednu drobně nakrájenou cibuli a chvíli ji společně s masem restujte, dokud nezměkne.
Následně do pánve vlijte 150 ml kuřecího vývaru a 150 ml smetany ke šlehání, přidejte také nastrouhanou kůru z jednoho citronu, která omáčce dodá jemnou vůni. Vše nechte společně povařit asi 5 minut, aby se omáčka lehce zahustila a spojila chutě.
Nakonec do omáčky přimíchejte scezené noky a dobře promíchejte, aby se noky obalily krémovou omáčkou.
Dobrou chuť!
Diskuse k článku