DOBROTY: Cizrnový salát s fetou a okurkou

Můžete si ho sbalit s sebou na výlet, na piknik nebo do práce. Nejlépe totiž chutná, když má pokojovou teplotu. Zasytí a je svěží.
Sterilovanou cizrnu (400 g) sceďte, propláchněte a nechte okapat.
Zatím si nastrouhejte kůru z limetky a vymačkejte z ní šťávu.
Na pánvi rozehřejte olej, na něj vsypte lžičku mletého římského kmínu a cizrnu. Osolte, opepřete a pomalu opékejte. Na konci přidejte limetku (kůru a šťávu).
Polovinu salátové okurky nastrouhejte na tenká kolečka, sýr feta na nakrájejte na kousky.V míse vše smíchejte, zakápňete olivovým olejem a přidejte nasekané bylinky (mátu a petržel). Mátu ještě můžete použít na ozdobu při servírování.
Dobrou chuť!
Diskuse k článku