DOBROTY. Dokonalé palačinky? Máme recept až z Francie

Proč dokonalý? Získali jsme ho totiž přímo z kolébky palačinek – z francouzské oblasti Bretagne. Francouzi totiž považují palačinky za své národní jídlo.
Jejich palačinky jsou krásně tenké, nelepí se, netrhají a mají dokonalou chuť. Přesvědčte se.
Nasypte si do mísy 300 gramů hladké mouky a zamíchejte do ní půl lžičky soli. Přidejte 4 celá vejce a zamíchejte. Do této směsi pomalu a za stálého míchání (doporučujeme šlehat) přilévejte 1 litr mléka. Nakonec přidejte malého panáka rumu a zamíchejte.
Připravte si pánvičku a rozpalte ji na maximum. Před každou palačinkou ji vytřete papírovou utěrkou namočenou v olivovém oleji.
Naběračkou nalévejte těsto na pánev a z obou stran opékejte, je to pravdu rychlé, tak se nikam nevzdalujte.
A pak už je to na vás. Někdo má palačinky rád klasicky – s domácí jahodovou marmeládou a moučkovým cukrem. Děti určitě sáhnou raději po nutelle a banánu. Oblíbeným doplňkem k palačinkám je i javorový sirup.
Dobrou chuť!
A na jaký dezert máte dokonalý recept vy? Podělte se o recept s našimi čtenáři!
Pište na novotna@jihocesketydeniky.cz.
Diskuse k článku