DOBROTY: Domácí bulky na burgery - Jižní Čechy Teď!
DOBROTY: Domácí bulky na burgery - Jižní Čechy Teď!
DOBROTY: Domácí bulky na burgery - Jižní Čechy Teď!
17. 6. 2021 8:56

DOBROTY: Domácí bulky na burgery

Burgery na všechny způsoby jsou už nedílnou součástí našeho letního grilování. A nedílnou součástí burgeru je zase dobrá a kvalitní bulka. Houskou ji prostě nenahradíte a kupované nás vůbec neoslovili. Máte to také tak? Upečte si bulky doma. Je to pracnější, ale bude to stát za to!

DOBROTY: Domácí bulky na burgery - Jižní Čechy Teď!

Co všechno budete potřebovat? 375 g hladké mouky, 1 vejce, 1 lžíci sušeného droždí, 120 ml teplé vody, 120 ml mléka, 2 lžíce rozpuštěného másla, 1 lžičku soli a 2 lžíce třtinového cukru. Z tohoto množství uděláte 8 bulek.

Připravte si dvě mísy. Do první dejte droždí, zalejte ho teplou vodou a promíchejte. Ve druhé míse smíchejte sůl, olej, cukr a mléko. Do této směsi nalejte rozpuštěné droždí, přidávejte mouku a zpracovávejte těsto.

Hladké hotové těsto nechte na teplém místě asi hodinu kynout. Poté si ho vyklopte na pomoučněný vál, zpracujte a rozdělte na 8 stejných dílků. Z každého vytvarujte bulku a dejte ji na plech vyložený pečicím papírem.
Vyskládané na plechu je nechte ještě 30 minut kynout. Můžete přes ně hodit utěrku.

Troubu si předehřejte na 190 stupňů.

Pak záleží na vás, zda chcete mít bulky matné (potřete vodou nebo máslem) nebo lesklé (potřete vejcem). Také je můžete dle chuti posypat solí nebo mákem či sezamovými semínky.

Pečte je 15 minut.

Dobrou chuť!

Podělte se s našimi čtenáři o vaše grilovací recepty! Posílejte nám je na novotna@jihocesketydeniky.cz.

Petra Novotná
Petra Novotná

Diskuse k článku

Pro přidávání a zobrazení komentářů je nutné se přihlásit / registrovat.