DOBROTY: Domácí mléčný řez pro děti

Uvedené množství vám vystačí přibližně na 20 kousků (3 x 8 cm).
Nejprve si připravte těsto. Vyložte si plech pečicím papírem a troubu zapněte na 160 stupňů.
V míse vyšlehejte do světlé pěny 5 vajec a 125 g krupicového cukru. Postupně zašlehejte 25 g rozpuštěného másla, 100 g polohrubé mouky, 25 g kakaa a špetku soli.
Těsto nalijte na plech a rozetřete až ke krajům. Bude tenoučké. Ve vyhřáté troubě pečte 15 minut.
Mezitím si připravte náplň. Na tu budete potřebovat 500 g mascarpone, kelímek smetany ke šlehaní a 5 lžic medu. Je třeba, aby měly tyto ingredience pokojovou teplotu. Metličkou vyšlehejte hustý krém.
Z upečeného plátu opatrně sundejte pečicí papír. Rozkrojte ho na dvě půlky, jednu pomažte krémem a druhou půlkou opatrně přiklopte. Dejte zatuhnout do lednice do druhého dne.
Dobrou chuť!
Diskuse k článku