DOBROTY: Domácí pizza z chlebové mouky
Pizza, která voní a chutná poctivě domácím způsobem. I s pár kvalitními surovinami dokážete vytvořit něco výjimečného. Základem je těsto z chlebové mouky, které dodá pizze dokonalou strukturu – křupavé okraje a vláčný střed.
A když ji doplníte parmskou šunkou, parmezánem a trochou rukoly, dostanete na talíř italský sen.
Na těsto na dvě pizzy, aby se vešly na klasický plech, budete potřebovat.: 250 g chlebové mouky, 160 ml vlažné vody, 1 lžičku sušeného droždí, , 1 lžičku cukru, 1 lžičku soli, 1 lžíci olivového oleje.
Do mísy nalijte vlažnou vodu, přidejte droždí a cukr. Nechte pár minut odstát, až se začnou tvořit bublinky. Přidejte mouku, sůl a olivový olej, vypracujte hladké těsto. Zakryjte utěrkou a nechte kynout 1–2 hodiny na teplém místě.
Poté těsto rozválejte nebo roztáhněte rukama do kruhu.
Předehřejte si troubu na 250 °C (pokud máte pizza kámen, dejte ho dovnitř).
Pizzu si obložte tak, jak ji máte rádi. Například můžete dát 3 lžíce rajčatové omáčky, 4–5 plátků parmské šunky, 30 g nastrouhaného parmezánu a pár kapek olivového oleje navrch
Pečte 7–10 minut.
Dobrou chuť!


Diskuse k článku