DOBROTY: Francouzské brambory - Jižní Čechy Teď!
15. 5. 2021 9:37

DOBROTY: Francouzské brambory

Jednoduché. Rychlé. A může jich být celý pekáč. Také máte francouzské brambory na seznamu často vařených jídel? Navíc jsou skvělým tipem, když potřebujete zužitkovat zbytky.

DOBROTY: Francouzské brambory - Jižní Čechy Teď!

Jak na ně? Uvařte ve slupce 1 kg brambor a 5 vajec natvrdo. Po vychladnutí brambory oloupejte a nakrájejte pomocí kráječe na brambory. Vejce oloupejte a stejně jako na brambory na ně použijte kráječ.

Uvařte si 250 g uzeného masa a nakrájejte na kostičky.

Předehřejte si troubu na 170 stupňů. Pekáč vymažte sádlem a vysypte strouhankou.

Jestli máte rádi cibuli, nakrájejte ji na jemná kolečka a nechejte na sádle zesklovatět. My ji ale do francouzských brambor nedáváme.

Smíchejte brambory, vejce, uzené maso, případně cibuli a na plátky nakrájené kyselé okurky (cca 6 kusů). Osolte a opepřete. Přendejte do připraveného pekáče.

V misce si rozšlehejte 1 vejce společně se 100 ml smetany a 300 ml mléka. Směsí přelejte brambory a pečte 50 minut.

Dobrou chuť!

Petra Novotná
Petra Novotná

Diskuse k článku

Pro přidávání komentářů je nutné se přihlásit / registrovat.