DOBROTY: Francouzské brambory

Jak na ně? Uvařte ve slupce 1 kg brambor a 5 vajec natvrdo. Po vychladnutí brambory oloupejte a nakrájejte pomocí kráječe na brambory. Vejce oloupejte a stejně jako na brambory na ně použijte kráječ.
Uvařte si 250 g uzeného masa a nakrájejte na kostičky.
Předehřejte si troubu na 170 stupňů. Pekáč vymažte sádlem a vysypte strouhankou.
Jestli máte rádi cibuli, nakrájejte ji na jemná kolečka a nechejte na sádle zesklovatět. My ji ale do francouzských brambor nedáváme.
Smíchejte brambory, vejce, uzené maso, případně cibuli a na plátky nakrájené kyselé okurky (cca 6 kusů). Osolte a opepřete. Přendejte do připraveného pekáče.
V misce si rozšlehejte 1 vejce společně se 100 ml smetany a 300 ml mléka. Směsí přelejte brambory a pečte 50 minut.
Dobrou chuť!
Diskuse k článku