DOBROTY: Hovězí trhané maso

Když ještě ráno pořádně nevíte, co udělat o víkendu k obědu, upečte hovězí maso a natrhejte ho. Vymyslet se s ním pak dá plno jídel.
Asi 1 kg hovězího masa (krk, kližka nebo plec) pořádně osolte. Sůl do něj vmasírujte.
Opečte ho zprudka na oleji ze všech stran.
Na dno pekáče, ve kterém budete mase péct, dejte nakrájenou jednu cibuli a tři stroužky česneku. Přidejte čerstvé bylinky (rozmarýn, tymián), vložte maso a opepřete. Podlijte vodou (100 ml), přiklopte.
Vložte do předehřáté trouby a pečte na 180 stupňů, minimálně 4 hodiny. Maso v průběhu pečení kontrolujte a případně podlévejte vodou.
Hotové maso bude zcela měkké a půjde lehce natrhat. Smíchejte ho pak s výpekem.
Servírovat jej můžete třeba se zelím / špenátem a knedlíkem. Nebo ho můžete společně se zeleninou naplnit do tortil. Použít lze také do hamburgerů.
Diskuse k článku