DOBROTY: Hruškový závin s čokoládou

Pravá podzimní záležitost. Hrušky, čokoláda a ořechy zabalené v listovém těstě.
Troubu si předehřejte na 190 stupňů.
Očištěné a oloupané hrušky (320 g) nakrájejte na tenké plátky. Dejte je do mísy a nalejte k nim šťávu z jednoho citronu.
Mezitím si na partou rozpusťte 80 g hořké čokolády a přidejte k ní 50 g třtinového cukru. Pak společně přidejte k hruškám a promíchejte. Nakonec přidejte 40 g nahrubo nasekaných lískových ořechů.
Vyndejte si listové těsto, rozbalte ho, posypte strouhankou, nandejte hruškovou náplň a zabalte jako štrúdl.
Dejte na pekáč na pečicí papír a pečte přibližně 25 minut.
Dobrou chuť!
Diskuse k článku