DOBROTY: Hrušky, jablka a skořice v podzimním koláči

Uvedené množství je na jednu klasickou dortovou formu (průměr 28 cm).
Formu si vymažte sádlem a vysypte hrubou moukou.
Připravte si dvě vajíčka a oddělejte bílky a žloutky.
Z bílků ušlehejte sníh a zašlehejte do něj 100 g třtinového cukru.
Přidejte žloutky, 70 ml oleje, 70 ml mléka a vmíchejte do bílků. Pak přidejte 150 g polohrubé mouky a 1/2 prášku do pečiva. Promíchejte.
Těsto vlijte do formy.
Oškrábejte a nakrájejte si 3 jablka a 3 hrušky. Krájejte na tenké plátky, větší nebo menší, jak se vám to povede.
Dávejte je do mísy. Vsypte k nim skořicový cukr, množství tak, aby byl po zamíchání každý kousek skořicí obalený.
Takto připravené ovoce rozprostřete rovnoměrně na těsto.
Pečte ve vyhřáté troubě na 180 stupňů 40 minut.
Servírovat ho můžete s kopečkem šlehačky.
Dobrou chuť!
Diskuse k článku