DOBROTY: Indické máslové kuře z pánve - Jižní Čechy Teď!
před 2 hodinami

DOBROTY: Indické máslové kuře z pánve

Oblíbené indické jídlo, které si snadno připravíte i doma. Jemné kuřecí maso v krémové omáčce z rajčat, smetany a koření potěší každého, kdo má rád výrazné, ale vyvážené chutě.


DOBROTY: Indické máslové kuře z pánve - Jižní Čechy Teď!

Budete potřebovat: 1 čajová lžička římského kmínu,  1 čajová lžička koriandrových semínek, 1 čajová lžička kurkumy, 2 čajové lžičky garam masaly, 500 g kuřecích prsou na kousky, 2 polévkové lžíce citronové šťávy, 2 polévkové lžíce olivového oleje, 1,5 čajové lžičky soli , 70 g kešu ořechů, 140 g vody, 40 g čerstvého oloupaného zázvoru, 3 stroužky česneku, 100 g cibule, 55 g přepuštěného másla, 400 g rajčat (plechovka), 70 g smetany ke šlehání.

V pánvi na středním plameni rozehřejte olivový olej a přepuštěné máslo. Přidejte římský kmín, koriandrová semínka a krátce (asi 30 s) opečte, než začnou vonět.

Přidejte nakrájenou cibuli, česnek a zázvor. Smažte, dokud cibule nezačne měknout a směs nebude voňavá. Kuřecí kousky osolte a přidejte k pánvi, opečte ze všech stran.

Mezitím v mixéru rozmixujte kešu ořechy s vodou a citronovou na hladký krém.

Do pánve přilijte připravený krém z ořechů, přidejte plechovku rajčat, kurkumu a garam masalu, promíchejte a nechte na mírném plameni cca 8 – 10 minut probublávat.

Nakonec vmíchejte smetanu ke šlehání, nechte krátce povařit, dokud omáčka nezhoustne podle vaší chuti.

Podávejte s vařenou rýží nebo indickým chlebem naan.

Dobrou chuť!

Petra Novotná
Petra Novotná

Diskuse k článku

Pro přidávání komentářů je nutné se přihlásit / registrovat.