DOBROTY: Japonské lívance

Jmenují se Dorayaki a v Japonsku jsou oblíbeným sladkým pokrmem. Narazili jsme na ně, když jsme chystali japonský den a hledali nějaký jednoduchý recept na dezert z této země. Nepotřebujete na ně žádné speciální suroviny.
Do misky rozklepneme dvě vejce a rozšleháme metličkou.
Přidáme 80 g moučkového cukru, dvě lžíce medu a zase metličkou šleháme.
Půl lžičky jedlé sody rozpustíme v 50 ml vody a přidáme do misky. Přisypeme 130 g hladké mouky a šleháme.
Těsto musí být úplně hladké.
Hotové těsto necháme 10 minut odpočívat. Pak k němu přidáme tři lžičky vody a zamícháme.
Připravte si teflonovou pávem a rozehřejte ji na maximálně 130 stupňů. Těsto se jinak bude připalovat!
Pečte je z obou stran jako u klasických českých lívanců.
V Japonsku jedí lívance tak, že si jeden namažou jogurtem a druhým přiklopí (jako hamburger). My jsme je jedli se zakysanou nebo nutelou.
Dobrou chuť!
Diskuse k článku