DOBROTY: Japonské lívance - Jižní Čechy Teď!
DOBROTY: Japonské lívance - Jižní Čechy Teď!
DOBROTY: Japonské lívance - Jižní Čechy Teď!
17. 9. 2023 11:27

DOBROTY: Japonské lívance

Jmenují se Dorayaki a v Japonsku jsou oblíbeným sladkým pokrmem. Narazili jsme na ně, když jsme chystali japonský den a hledali nějaký jednoduchý recept na dezert z této země. Nepotřebujete na ně žádné speciální suroviny.

DOBROTY: Japonské lívance - Jižní Čechy Teď!

Do misky rozklepneme dvě vejce a rozšleháme metličkou.

Přidáme 80 g moučkového cukru, dvě lžíce medu a zase metličkou šleháme.

Půl lžičky jedlé sody rozpustíme v 50 ml vody a přidáme do misky. Přisypeme 130 g hladké mouky a šleháme.

Těsto musí být úplně hladké. 

Hotové těsto necháme 10 minut odpočívat. Pak k němu přidáme tři lžičky vody a zamícháme.

Připravte si teflonovou pávem a rozehřejte ji na maximálně 130 stupňů. Těsto se jinak bude připalovat!

Pečte je z obou stran jako u klasických českých lívanců.

V Japonsku jedí lívance tak, že si jeden namažou jogurtem a druhým přiklopí (jako hamburger). My jsme je jedli se zakysanou nebo nutelou.

Dobrou chuť!

 

Petra Novotná
Petra Novotná

Diskuse k článku

Pro přidávání a zobrazení komentářů je nutné se přihlásit / registrovat.