DOBROTY: Jarní bramboračka s bylinkovými noky - Jižní Čechy Teď!
DOBROTY: Jarní bramboračka s bylinkovými noky - Jižní Čechy Teď!
DOBROTY: Jarní bramboračka s bylinkovými noky - Jižní Čechy Teď!
11. 3. 2021 8:42

DOBROTY: Jarní bramboračka s bylinkovými noky

Když se řekne bramboračka, vybavíte si určitě chuť a vůni majoránky a hub. Tato bramboračka je jiná, jemnější, taková jarní. A místo hub z ní lovíte bylinkové noky.

DOBROTY: Jarní bramboračka s bylinkovými noky - Jižní Čechy Teď!

Budete potřebovat 2 mrkve, půlku celeru, 1 petržel a 2 cibule. Zeleninu si očistěte a nakrájejte na malé kousky.

V hrnci rozpusťe 50 g másla a všechnu zeleninu orestujte. Přidejte 3 stroužky česneku a 4 nadrobno nakrájené brambory. Zaprášte třemi lžícemi hladké mouky (může být i špaldová) a ještě chvilku společně orestujte.

Vše zalijte 1 litrem zeleninového vývaru. Přidejte lžičku drceného kmínu, lžíci majoránky, pepř a sůl (hodí se bylinková). Vařte do změknutí, trvá to asi 20 minut.

Poté můžete polévku částečně rozmixovat tyčovým mixérem, my mixujeme dohladka.

Na noky si rozklepněte to hrnečku vejce, přilijte jednu lžíci mléka, přidejte sušené nebo mražené bylinky. Vidličkou promíchejte. Přidávejte postupně hrubou mouku (cca 100 g). Pak si vezměte dvě malé lžičky, tvarujte s jejich pomocí noky, dávejte hned do polévky a zavařte (7 minut).

Na závěr ještě můžete bylinky zamíchat do celé polévky.

Dobru chuť!

A jaký je váš oblíbený recept na polévku? Pošlete nám ho na novotna@jihocesketydeniky.cz.

Petra Novotná
Petra Novotná

Diskuse k článku

Pro přidávání komentářů je nutné se přihlásit / registrovat.