DOBROTY: Jednoduchá cibulačka s vůní tymiánu

Určitě vás více zahřeje v zimě, třeba po návratu z bobování, ale úplně klidně si ji můžete dělat i o prázdninách na chatě a vychutnat si ji venku na čerstvém vzduchu.
Připravte si 4 velké cibule, olupejte je a nakrájejte na nudličky.
V hrnci si rozpusťte 3 lžíce másla, přidejte k němu cibuli, osolte a promíchejte. Přiklopte a asi 10 minut duste.
Pak přidejte polévkovou lžíci octa a polévkovou lžící třtinového cukru a vše promíchejte. Podlijte 100 ml bílého vína a povařte. Přisypte hrstku tymiánu a zalejte vývarem (1 – 1,5 litru) a opět povařte.
Při servírování nejdříve nasypte na talíř nastrouhaný sýr (např. Grana padano), na něj nalejte horkou polévku. Můžete dozdobit čerstvým tymiánem.
Podávejte s opečenou bagetkou.
Vaříte cibulačku jinak? Podělte se o svůj recept s našimi čtenáři. Napište nám ho na novotna@jihocesketydeniky.cz.
Diskuse k článku