DOBROTY: Kakaový chlebíček s rybízem

Až vám někdo bude tvrdit, že rybízové koláče nejí, že jsou kyselé, nechte ho ochutnat tuto kakaovou buchtu. Jen se po ní zapráší.
Předehřejte si troubu na 180 stupňů.
Formu na chlebíček vymažte máslem a vysypte moukou.
Do mísy prosejte 300 g polohrubé mouky, přidejte 1 prášek do pečiva, špetku soli a 2 lžíce kakaa. Promíchejte.
Ve druhé míse vyšlehejte do pěny 200 g krupicového cukru, 2 žloutky a 80 g měkkého másla. Poté postupně prošlehejte s moukou a přilévejte 250 ml mléka. Nakonec přidejte kůru z půlky citronu a sníh ze dvou bílků.
Nakonec vmíchejte rybíz, asi 200 g.
Těsto dejte do připravené formy. Pečte asi hodinu.
Dobrou chuť!
Diskuse k článku