DOBROTY: Kari z červené čočky

Bezmasé jídlo, rychlý oběd nebo večeře. Vyzkoušejte s námi toto kari z červené čočky, podávat ho můžete samotné nebo s rýží.
Dle návodu si uvařte 300 g červené čočky. Uvařenou slijte a dejte si ji stranou.
V hrnci rozpusťte 2 lžíce másla a nechte na něm zesklovatět 1 jemně nakrájenou cibuli. Přidejte koření: 1 lžíci garam masala, 1 lžičku kari, 1 lžičku kurkumy, půl lžičky pepře, lžičku mletého zázvoru, lžičku mletého česneku. Zamíchejte a přidejte ještě lžičku cukru. Společně 2 minuty opékejte.
Přidejte 1 plechovku drcených rajčat (400 g) a jeden rajský protlak. Chvilku poduste, přidejte uvařenou čočku a 60 ml kokosového mléka. Společně duste 20 minut.
Nakonec přidejte čerstvý koriandr.
Dobrou chuť!
Diskuse k článku