DOBROTY: Koláč s fetou a černými olivami

V tomto slaném koláči najdete chutě Řecka - sýr feta a olivy. Stačí už k nim dokombinovat jen červenou cibuli a výtečný slaný koláč můžete servírovat.
Nejdříve si nakrájejte 3 velké cibule na tenké klínky.
Na pánvi rozpalte 2 lžíce olivového oleje a cibuli na něm opékejte doměkka. Přidejte 2 lžíce třtinového cukru a 2 lžíce balsamica. Přibližně 5 minut společně prohřívejte, šťáva zhoustne. Cibuli nechte vychladnout.
Zatím si předehřejte troubu na 200 stupňů.
Plech vyložte pečicím papírem, na něj dejte vyválený plát listového těsta. Asi 2 cm od kraje udělejte do těsta obdélník. Do něj pak rozložte vychladlou cibuli, posypte 100 g rozdrobeného sýru feta a 180 g černých oliv (nakrájených na kousky).
Osolte a opepřete. Pečte asi 20 minut, dokud těsto nezezlátne.
Dobrou chuť!
Diskuse k článku