DOBROTY: Krémová kuřecí polévka

Jemná chuť, která až pohladí, to je tajemství této krémové polévky, která i díky kuřecí masu zasytí a může nahradit hlavní jídlo.
Nejprve si nadrobno nakrájejte 100 g kořenové petržele, 150 g mrkve, 50 g cibule a 150 g červené papriky.
Pak si připravte 300 g kuřecích prsou. Nakrájejte je na kousky, osolte a opepřete. A osmahněte na pánvi. Dejte stranou.
V hrnci rozpalte olivový olej a opečte na něm nakrájenou zeleninu. Přidejte 350 gramů tučné smetany (33 %), 500 g vody a zeleninový bujon. přiveďte k varu a vařte 20 minut. Poté rozmixujte dohladka, přidejte maso a vařte ještě dalších 20 minut.
Podávejte posypané čerstvou petrželkou.
Dobrou chuť!
Diskuse k článku