DOBROTY: Křupavé noky s pestem a zeleninou na plechu - Jižní Čechy Teď!
před 7 hodinami

DOBROTY: Křupavé noky s pestem a zeleninou na plechu

Tahle jednoduchá večeře je ideální pro dny plné spěchu, kdy potřebujete rychle a chutně nasytit rodinu. Všechno připravíte na jediném plechu, využijete zbytky z lednice a výsledkem je chutná, barevná a výživná večeře, kterou si každý zamiluje.


DOBROTY: Křupavé noky s pestem a zeleninou na plechu - Jižní Čechy Teď!

Plech si vyložte pečicím papírem a troubu předehřejte na 220 stupňů.

Na plech rozprostřete do jedné části 500 g bramborových noků, do další části rozložte na kolečka nakrájené kuřecí nebo krůtí párky (400 g), 250 g rozpůlených cherry rajčátek a jednu nakrájenou červenou cibuli. Vše osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem.

Dejte péct asi 20 minut. V polovině pečení plech vyndejte, vše promíchejte a dopečte.

Po opečení přidejte ke směsi tři lžíce rajčatového pesta (můžete dát i bazalkové pesto).

Servírujte se sýrem burrata a přidat můžete i čerstvou bazalku.

Dobrou chuť!

Petra Novotná
Petra Novotná

Diskuse k článku

Pro přidávání komentářů je nutné se přihlásit / registrovat.