DOBROTY: Křupavé noky s pestem a zeleninou na plechu

Tahle jednoduchá večeře je ideální pro dny plné spěchu, kdy potřebujete rychle a chutně nasytit rodinu. Všechno připravíte na jediném plechu, využijete zbytky z lednice a výsledkem je chutná, barevná a výživná večeře, kterou si každý zamiluje.
Plech si vyložte pečicím papírem a troubu předehřejte na 220 stupňů.
Na plech rozprostřete do jedné části 500 g bramborových noků, do další části rozložte na kolečka nakrájené kuřecí nebo krůtí párky (400 g), 250 g rozpůlených cherry rajčátek a jednu nakrájenou červenou cibuli. Vše osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem.
Dejte péct asi 20 minut. V polovině pečení plech vyndejte, vše promíchejte a dopečte.
Po opečení přidejte ke směsi tři lžíce rajčatového pesta (můžete dát i bazalkové pesto).
Servírujte se sýrem burrata a přidat můžete i čerstvou bazalku.
Dobrou chuť!
Diskuse k článku