DOBROTY: Kuřecí karbanátky s ořechy, bylinkami a mátovým dipem

Chutný recept, který potěší celou rodinu. Vyzkoušejte tyto kuřecí karbanátky s mátovým dipem. Jsou plné bylinek, ořechů a koření, a navíc skvěle chutnají i studené.
Nejprve si připravte mátový dip: V mixéru rozmixujte 1 stroužek česneku. Přidejte 200 g bílého jogurtu, 80 g nízkotučného tvarohu, 1/2 čajové lžičky citronové šťávy, 2 čajové lžičky sušené máty, 1/4 čajové lžičky mletého kmínu, 1/2 čajové lžičky soli a 2 špetky mletého černého pepře. Mixujte, dokud nezískáte hladký dip.
Do mísy si připravte 500 g mletého kuřecího masa a přidejte lžičku nastrouhané citronové kůry, 40 g nasekaných vlašských ořechů, čerstvou petržel, 120 g najemno nakrájené cibule, prolisovaný 1 stroužek česneku, 80 g ovesných vloček, 1 vejce, 1 polévkovou lžíci dijonské hořčice, 1 čajovou lžičku sušené majoránky, 1 čajovou lžičku soli a ½ čajové lžičky mletého černého pepře. Vše společně rukama smíchejte.
Z připravené směsi vytvarujte přibližně 25 menších karbanátků. Na pánvi rozehřejte olej a karbanátky smažte dozlatova z obou stran.
Podávejte s připraveným mátovým jogurtem.
Karbanátky můžete podávat i studené, například jako součást sendviče.
Dobrou chuť!
Diskuse k článku