DOBROTY: Kuřecí karbanátky s ořechy, bylinkami a mátovým dipem - Jižní Čechy Teď!
DOBROTY: Kuřecí karbanátky s ořechy, bylinkami a mátovým dipem - Jižní Čechy Teď!
DOBROTY: Kuřecí karbanátky s ořechy, bylinkami a mátovým dipem - Jižní Čechy Teď!
29. 5. 2025 17:48

DOBROTY: Kuřecí karbanátky s ořechy, bylinkami a mátovým dipem

Chutný recept, který potěší celou rodinu. Vyzkoušejte tyto kuřecí karbanátky s mátovým dipem. Jsou plné bylinek, ořechů a koření, a navíc skvěle chutnají i studené.


DOBROTY: Kuřecí karbanátky s ořechy, bylinkami a mátovým dipem - Jižní Čechy Teď!

Nejprve si připravte mátový dip: V mixéru rozmixujte 1 stroužek česneku. Přidejte 200 g bílého jogurtu, 80 g nízkotučného tvarohu, 1/2 čajové lžičky citronové šťávy, 2 čajové lžičky sušené máty, 1/4 čajové lžičky mletého kmínu, 1/2 čajové lžičky soli a 2 špetky mletého černého pepře. Mixujte, dokud nezískáte hladký dip.

Do mísy si připravte 500 g mletého kuřecího masa a přidejte lžičku nastrouhané citronové kůry, 40 g nasekaných vlašských ořechů, čerstvou petržel, 120 g najemno nakrájené cibule, prolisovaný 1 stroužek česneku, 80 g ovesných vloček, 1 vejce, 1 polévkovou lžíci dijonské hořčice, 1 čajovou lžičku sušené majoránky, 1 čajovou lžičku soli a ½ čajové lžičky mletého černého pepře. Vše společně rukama smíchejte.

Z připravené směsi vytvarujte přibližně 25 menších karbanátků. Na pánvi rozehřejte  olej a karbanátky smažte dozlatova z obou stran.

Podávejte  s připraveným mátovým jogurtem.

Karbanátky můžete podávat i studené, například jako součást sendviče.

Dobrou chuť!

Diskuse k článku

Pro přidávání komentářů je nutné se přihlásit / registrovat.