DOBROTY: Kuřecí nudličky v jemné sýrové omáčce s nivou

Rychlé jídlo z jedné pánve. Krémové kuřecí nudličky s nivou, hráškem a cibulkou jsou ideální, když chcete něco vydatného, ale nechce se vám trávit hodiny u plotny. Jemná sýrová omáčka obalí maso i zeleninu a ve spojení s pečenými bramborami nebo hranolky vznikne večeře, po které se bude olizovat celá rodina.
Začněte tím, že na pánvi rozehřejete trochu oleje a kousek másla. Jakmile se máslo rozpustí, přidejte najemno nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět. Mezitím si nakrájejte kuřecí prsa na nudličky a přidejte je k cibuli. Osolte, opepřete a nechte maso restovat dozlatova.
Jakmile je maso pěkně opečené, přidejte hrst mraženého hrášku – není potřeba ho předem rozmrazovat, v horké pánvi změkne během chvilky. Promíchejte a zalijte smetanou ke šlehání (nebo jinou tučnější smetanou, kterou máte po ruce). Do omáčky rozdrobte kousek nivy – množství podle chuti, ale přibližně 80–100 gramů vytvoří krásně výraznou a krémovou omáčku.
Nechte vše na mírném ohni provařit, dokud se niva úplně nerozpustí a omáčka lehce zhoustne. Podle potřeby ještě dochuťte solí a pepřem.
Podávejte s pečenými bramborami dozlatova nebo s křupavými hranolky.
Diskuse k článku