DOBROTY: Kynutá pizza s olivami

Do mísy dejte 50 g vlažné vody, 1 čajovou lžičku cukru krupice a 20 g čerstvého droždí. Nechte vzejít kvásek.
Pak přidejte 150 g vody, 400 g hladké mouky (doporučujeme použít speciální mouku na pizzu), 30 g slunečnicového oleje a lžičku soli. Ručně nebo v robotu vypracujte těsto a nechte ho vykynout, dokud neznásobí objem.
Předehřejte si troubu na 230 stupňů a vyložte si plech pečicím papírem.
Těsto rozdělte na 3 části a rozválejte je do 3 kulatých placek. Přikryjte je potravinářskou fólií až do chvíle přípravy, protože budete postupovat jednotlivě. První placku si přeneste na plech.
Naneste na ni rajčatovou směs (drcená rajčata smíchaná s kořením na pizzu nebo s oreganem). Na směs rozložte kousky šunky a mozzarelly. Nakonec dejte vypeckované nakrájené olivy. Pizzu vložte do předehřáté trouby a pečte 15-20 minut.
Dobrou chuť!
Diskuse k článku