DOBROTY: Kynuté rolky se sýrem a medvědím česnekem
Vyndejte si z lednice kostku másla.
Do 50 ml vlažného mléka rozdrobte 21 g droždí, přidejte lžičku cukru a nechte vzejít kvásek.
Do mísy si dejte 500 g hladké mouky, přidejte špetku soli, 1 vejce, 100 ml oleje a 250 ml mléka. Zadělejte těsto a z něj vytvarujte bochník. Poprašte moukou, přikryjte čistou utěrkou a nechte hodinu kynout.
Mezitím si začneme připravovat náplň. Máslo, které musí být v pokojové teplotě, si lehce rozmíchejte a přidejte k němu hrst nasekaného medvědího česneku. Společně důkladně promíchejte.
Rozehřejte si troubu na 200 stupňů.
Vykynuté těsto si rozdělte na dvě půlky. Každou z nich vyválejte na pomoučněném vále na plát. Namažte máslem s česnekem a posypte strouhaným uzeným sýrem. Srolujte a nakrájejte. Kousky skládejte vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem. Každý kousek potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte sezamem.
Pečte ve vyhřáté troubě 15 minut.
Dobrou chuť!

Diskuse k článku