DOBROTY: Kynuté rolky se sýrem a medvědím česnekem - Jižní Čechy Teď!
26. 3. 2024 13:28

DOBROTY: Kynuté rolky se sýrem a medvědím česnekem

S jarem přichází sezóna medvědího česneku, který je bohatý na vitamín C. Nejlepší je ho konzumovat v syrovém stavu a přidávat ho třeba do pomazánek. Jídel s ním lze ovšem připravit mnoho. Vyzkoušejte s námi tyto rolky, které můžete klidně servírovat i na Velikonoce.




Vyndejte si z lednice kostku másla.

Do 50 ml vlažného mléka rozdrobte 21 g droždí, přidejte lžičku cukru a nechte vzejít kvásek. 

Do mísy si dejte 500 g hladké mouky, přidejte špetku soli, 1 vejce, 100 ml oleje a 250 ml mléka. Zadělejte těsto a z něj vytvarujte bochník. Poprašte moukou, přikryjte čistou utěrkou a nechte hodinu kynout.

Mezitím si začneme připravovat náplň. Máslo, které musí být v pokojové teplotě, si lehce rozmíchejte a přidejte k němu hrst nasekaného medvědího česneku. Společně důkladně promíchejte.

Rozehřejte si troubu na 200 stupňů.

Vykynuté těsto si rozdělte na dvě půlky. Každou z nich vyválejte na pomoučněném vále na plát. Namažte máslem s česnekem a posypte strouhaným uzeným sýrem. Srolujte a nakrájejte. Kousky skládejte vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem. Každý kousek potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte sezamem.

Pečte ve vyhřáté troubě 15 minut.

Dobrou chuť!

 

Petra Novotná
Petra Novotná

Diskuse k článku

Pro přidávání komentářů je nutné se přihlásit / registrovat.