DOBROTY: Lehké krémové těstoviny se sýrem cottage

Výživný a přesto vysoce chutný vegetariánský pokrm. Krémové těstoviny se sýrem cottage spojují jednoduchou přípravu s bohatou, nadýchanou omáčkou – a vše máte hotové do dvaceti minut.
Dejte vařit asi 500 gramů vybraných těstovin do osolené vody.
Zatímco se vaří, můžete se pustit do omáčky. V hlubší pánvi nebo menším hrnci rozpalte trochu olivového oleje a na něm krátce orestujte tři stroužky česneku nakrájené na tenké plátky. Jakmile začnou uvolňovat vůni, přidejte zhruba 500 gramů cherry rajčátek, rozkrojených napůl, a přisypte lžičku cukru, aby se jejich přirozená kyselost lehce vyvážila. Nechte je na mírném plameni dusit asi deset minut, dokud nezměknou a nezačnou se téměř rozpadat.
Když jsou rajčata krásně vláčná, přidejte lžičku pesta ze sušených rajčat, lžíci jablečného octa a několik lístků čerstvé bazalky. Celá směs získá hloubku a jemně nasládlý tón. V tomto momentě přijde na řadu hlavní surovina – cottage sýr. Použijte 400 gramů, přidejte jej k rajčatové směsi a pomocí tyčového mixéru rozmixujte vše do hladké, krémové konzistence. Pokud se vám bude zdát omáčka příliš hustá, nebojte se přidat trochu vody z těstovin – stačí pár lžic, které nejen upraví konzistenci, ale i pomohou omáčce lépe přilnout k těstovinám.
Jakmile jsou těstoviny uvařené, slijte je, ale trochu vody si nechte stranou, jak už bylo zmíněno.
Těstoviny smíchejte s připravenou omáčkou, promíchejte a krátce společně prohřejte.
Celé jídlo můžete na talíři dozdobit strouhaným parmezánem, který dodá další vrstvu chuti.
Dobrou chuť!
Diskuse k článku