DOBROTY: Marokánky. Tak jednoduché a rychlé

Před lety jsem je jen chtěla ze zvědavosti vyzkoušet. A od té doby nikdy nechybí mezi druhy našeho cukroví. Jsou tak jednoduché a rychlé. A nemusíte je péct jenom na Vánoce.
Do hrnce dejte 250 ml smetany (min. 30%), 4 lžíce hladké mouky a 5 lžic cukru krupice. Na středním plameni míchejte, dokud směs nezačne houstnout. Pak přidejte 50 g másla. Promíchejte.
Nyní přisypte ořechy a kandované ovoce. Je na vás, jaké použijte a jak vše namícháte, ale budete potřebovat přibližně 300 g.
Zamíchejte do směsi. Musí být tak hustá, aby držela na lžíci a nestekla z ní.
Předehřejte si troubu na 180 stupňů. Plech vyložte pečicím papírem a tvarujte pomocí dvou lžiček hrudky. Nezapomeňte na rozestupy. Každá hrudka se rozteče do placičky.
Pečte asi 15 minut, okraje začnou růžovět. Nechte je na plechu vychladnout a ztuhnout.
Po vychladnutí namáčejte vždy jednou stranou v čokoládě.
Dobrou chuť!
Diskuse k článku