DOBROTY: Mini pavlova - Jižní Čechy Teď!
20. 4. 2024 21:33

DOBROTY: Mini pavlova

Když vám někdy při pečení zbydou bílky, pavlova je jasná volba.




Předehřejte troubu na 180 stupňů. Vyložte plech pečicím papírem.

Do vyšší misky dejte 5 bílků a šlehejte do polotuha. Pak přidejte 250 g krystalového cukru a šlehejte, dokud není sníh lesklý a tuhý. Přidejte polévkovou lžíci vinného ocet a lžíci bramborového škrobu a ještě společně asi minutu šlehejte.

Pomocí lžíce vytvořte na pečicí papír 15 koleček o průměru přibližně 6 cm.

Pečte v troubě na 180 stupňů 3 minuty. Pak snižte teplotu na 120 stupňů a pečte 1,5 hodiny. Nechte vychladnout.

Poté si z 500 g smetany ke šlehání ušlehejte šlehačku. Každý kus vychladlého korpusu ozdobte šlehačkou a ovocem.

Dobrou chuť!

 

Petra Novotná
Petra Novotná

Diskuse k článku

Pro přidávání komentářů je nutné se přihlásit / registrovat.