DOBROTY: Mini pavlova

Když vám někdy při pečení zbydou bílky, pavlova je jasná volba.
Předehřejte troubu na 180 stupňů. Vyložte plech pečicím papírem.
Do vyšší misky dejte 5 bílků a šlehejte do polotuha. Pak přidejte 250 g krystalového cukru a šlehejte, dokud není sníh lesklý a tuhý. Přidejte polévkovou lžíci vinného ocet a lžíci bramborového škrobu a ještě společně asi minutu šlehejte.
Pomocí lžíce vytvořte na pečicí papír 15 koleček o průměru přibližně 6 cm.
Pečte v troubě na 180 stupňů 3 minuty. Pak snižte teplotu na 120 stupňů a pečte 1,5 hodiny. Nechte vychladnout.
Poté si z 500 g smetany ke šlehání ušlehejte šlehačku. Každý kus vychladlého korpusu ozdobte šlehačkou a ovocem.
Dobrou chuť!
Diskuse k článku