DOBROTY: Naložené okurky s chilli a koprem - Jižní Čechy Teď!
DOBROTY: Naložené okurky s chilli a koprem - Jižní Čechy Teď!
DOBROTY: Naložené okurky s chilli a koprem - Jižní Čechy Teď!
30. 4. 2021 10:05

DOBROTY: Naložené okurky s chilli a koprem

Rádi a často grilujete, ale marně hledáte nové a zajímavé recepty? Pak vás jistě potěší a zaujme tento na naložené okurky. Jsou skvělým doplňkem k masu i sýrům. Můžete si je klidně připravit dopředu. Doporučujeme i jako dárek, pokud jdete na grilování jako hosté.

Na dvě velké zavařovací sklenice budete potřebovat tři salátové okurky. Neoškrábané je nastrouhejte na struhadle na plátky. Přidejte k nim dvě hrsti čerstvého či mraženého kopru a jednu najemno nakrájenou chilli papričku. Můžete ji nahradit i dvěma lžícemi feferonkového krému (pasty).

Vše společně promíchejte a napěchujte do sklenic.

Na zálivku svařte 200 ml bílého vinného octa, 100 g třtinového cukru, jednu polévkovou lžíci soli a 4 lžíce limetkové či citronové šťávy.

Až svařená směs vychladne, nalejte ji do sklenic s okurkami. Sklenici dejte do ledničky, kde by měla být minimálně hodinu předtím, než budete naložené okurky servírovat.

Klidně si je ale připravte dopředu, protože v ledničce vydrží až dva týdny!

Jaké jsou vaše oblíbené grilovací či letní recepty? Pošlete nám inspiraci na novotna@jihocesketydeniky.cz.

 

Petra Novotná
Petra Novotná

Diskuse k článku

Pro přidávání a zobrazení komentářů je nutné se přihlásit / registrovat.