DOBROTY: Naložené okurky s chilli a koprem

Na dvě velké zavařovací sklenice budete potřebovat tři salátové okurky. Neoškrábané je nastrouhejte na struhadle na plátky. Přidejte k nim dvě hrsti čerstvého či mraženého kopru a jednu najemno nakrájenou chilli papričku. Můžete ji nahradit i dvěma lžícemi feferonkového krému (pasty).
Vše společně promíchejte a napěchujte do sklenic.
Na zálivku svařte 200 ml bílého vinného octa, 100 g třtinového cukru, jednu polévkovou lžíci soli a 4 lžíce limetkové či citronové šťávy.
Až svařená směs vychladne, nalejte ji do sklenic s okurkami. Sklenici dejte do ledničky, kde by měla být minimálně hodinu předtím, než budete naložené okurky servírovat.
Klidně si je ale připravte dopředu, protože v ledničce vydrží až dva týdny!
Jaké jsou vaše oblíbené grilovací či letní recepty? Pošlete nám inspiraci na novotna@jihocesketydeniky.cz.
Diskuse k článku